Инсталација "SSL"-а на "IIS" 6 и Виндовс серверу 2003 за српски домен

Проблем: проблем овде је што приликом прављења захтева за издавање сертификата на ИИС-у не постоји (исправна) шифра земље Србија која је однедавно неопходна. Да би се ово превазишло потребно је урадити следеће:

Креирати захтев помоћу онепссл алата, прво овде https://www.digicert.com/easy-csr/openssl.htm креирати командну линију за опенссл алат. Затим скинути опенссл алат (за Виндовс овде; http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/openssl.htm) и инсталирати га на сервер. Покренути следећу команду да се зада путања и системска варијабла до цонфигурационе датотеке: "set OPENSSL_CONF=C:\Programme\GnuWin32\share\openssl.cnf".

Назад на дигицерт-ов вебсајт, унесите податке потребне да се креира захтев и притисните дугме генерате. Ново формирану команду са десне стране копирајте и унесите у командну линију на серверу. У фолдеру где сте извршили команду алат ће да формира ".csr" и ".key"  датотеке. ".csr" датотеку поднесите као захтев за сертификат. Када сертификат буде припремљен унесите (импортујте) га Виндовс фолдер са сертификатима. И одмах га и извезите али како је приказано на овом сајту: https://www.markbrilman.nl/2012/07/openssl-error-no-certificate-matches-private-key-when-creating-pfx/, Значи треба да се извезе у бејз 64 формату. Тако извезени сертификат је потребно комбиновати са приватним кључем помоћу ове команде: "openssl pkcs12 -export -out www.pfx -inkey www.key -in www.cer".

Затим обрисати импортовани сертификат који је у Виндовс фолдеру са сертификатима и импортовати овај који је "pfx" формату.

Поделите на:

Поделите на фејсбуку Поделите на линкдин-у Твитујте о овоме на твитеру Одштампајте ову страницу Пошаљите ову страницу мејлом некоме Поделите на вацап-у