- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Хладноћа чува намирнице, али оне морају остати слеђене све време од конзервирања у фабрици до наше кухиње. Разна места на којима се, једно за другим, чувају намирнице представлзају карике непрекидног хлађења, — "хладни ланац".

Неке бактерије штетно утичу на намирнице и могу брзо да их покваре. Хладноћа зауставља дејство и развој тих бактерија. Зато се намирнице држе на ниској температури, од часа када се произведу па док се не потроше. То изгледа овако: најпре дубоко замрзавање на — 40 Целзијусових степени, затим чување на — 18 степени, транспорт — бродовима, вагонима или камионима-хладњачама — на — 18 степени, затим чување приликом продаје у расхладним тезгама на — 18 степени и, најзад, у кућном фрижидеру. А онда, наравно, намирнице морамо одмрзнути пре него што дођу на сто.

хладни ланац