- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Намирнице чувамо дуже време на тај начин што их стерилизујемо и држимо у затвореним конзервама. Али ако хоћемо да усред зиме једемо свеже јагоде, убране прошлог пролећа, онда је једино решење да их стално држимо на истој ниској температури.

Уништавање бактерија које се развијају у храни постиже се на разне начине. То је уобичајено конзервирање стерилизацијом (топлотом, ултраљубичастим зрацима, антисептицима). Такве намирнице немају онај свој прави укус. Конзерванси (материје за конзервисање) ипак га измене. Свеже намирнице без икаквих додатака морају се дубоко замрзнути, на — 20 степени и тако одржавати у целом "хладном ланцу". Чим се отопе, морају се појести, јер ће се у противном врло брзо покварити.

смрзнуте намирнице