- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Превирањем течности која садржи природни шећер ствара се алкохол и искричави мехурићи угљен-диоксида. Ако је та течност јечам (јечмени слад) и хмељ, онда ће се добити пиво, благо алкохолно пиће.

У производњи пива постоје три главне "етапе". Најпре треба направити тзв. слад од јечма, уз додатак хмеља, који мало горчи и одлично гаси жеђ. Јечмени слад (назива се и малц) добија се вештачким прокл иј авањем ј ечма. Том приликом се стварају енцими, који скроб из јечма разлажу на једноставне природне шећере. Друга "етапа" је припремање пивске "шире" и, најзад, врење помоћу нарочитог пивског квасца. Пиво треба још да "одлежи" (да мало одстоји) и да се пастеризује, па је онда спремно за своје многобројне љубитеље.

пиво