- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Свеже поврће и воће садржи неке састојке који су веома важни за наше здравље: то су витамини. Пошто се витамини највише налазе у љусци воћа, јабуке треба јести нељуштене — али, наравно добро опране!

Витамине углавном производе биљке. Има их у свежем поврћу, док су у конзервираној храни уништени. Постоји много разних витамина и сваки од њих има одређену улогу у стварању читавог низа састојака који су нам неопходни за живот. Кад се у организам не уноси доста витамина, човек убрзо оболи. То је авитаминоза — недостатак витамина. Пре него што су пронађени лекови са витаминима и смрзавање свежих намирница, на лађама су увек стајала бурад са свежим јабукама или лимуном да би морнари стално могли да жваћу — витамине.

витамини