- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Међу пингвинима јужних поларних мора највећи су краљевски пингвини, високи до метар и двадесет. Највише их има у антарктичким поларним областима. Мањи од краљевског су плави и белопруги пингвини.

Иако су птице, пингвини су се прилагодили леденој средини у којој живе и у којој хране за њих има само у води — нема је ни на леду ни у хладном ваздуху. Зато пингвини не лете, али одлично пливају, па спретно лове рибе и љускаре, којима се хране. По леду се обично крећу усправно, смешно се гегајући, али могу и да се клизају потрбушке, опирући се крилима, као скијаш штаповима. "Леже" стојећи на јајету, а снесу га право на лед. Излегло младунче, добро заштићено бундицом од перја, храни и негује читава пингвинска насеобина, није важно ко су родитељи.

Краљевски пингвин