- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Не треба мешати пингвине северних мора са краљевским пингвином који живи у јужним поларним морима. Ове две врсте пингвина сличне су по боји, изгледу и држању, али су посебне врсте.

Пингвини су птице иливачице са кратким крилима у облику пераја и не могу да лете. Кад се усправе, њихово црно и бело перје је тако распоређено да личи на свечано одело — фрак. Пингвини северних мора били су мали, високи до четрдесетак сантиметара и могли су да лете. Хранили су се рибама које су ловили ронећи. За живота женка би снела једно једино јаје и придржавала га ногама и телом, да не додирне ледено тло, све док се младунче не би излегло. Живели су у великим заједничким насеобинама, врло питоми и необично радознали, тако да им се свако могао приближити. Зато се и догодило да су северни пингвини на Њуфаундланду и Исланду сасвим ишчезли још у деветнаестом веку.

Изумрли пингвини