- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

„Тврдим да је Истина земља без стаза и да јој не можете приступити било којим путем, било којом религијом, било којом сектом.  То је моје гледиште и тога се придржавам апсолутно и безусловно.  Истина, била безгранична, безусловна, недоступна било којим путем, не може се организовати;  нити би требало формирати било какву организацију која би водила или присиљавала људе на било који одређени пут ”- Џиду Кришнамурти

„Морате бити светлост себи.  Не светлост психолога, професора, Исуса, Буде или доброг срца.  Морате бити светлост себи у свету који крајње постаје мрачан “- Џиду Кришнамурти.

Зависност је стање које настаје из наше забуне када се бавимо тешком ситуацијом.  Када смо у стању конфузности, „желимо да нас неко извуче из тога.  Дакле, ми се увек бринемо како да избегнемо или избегнемо стање у којем се налазимо “, рекао је Крисхнамурти.  Током овог процеса стварамо зависност, која постаје наш ауторитет.

 Проблем је што је зависност начин да се проблем избегне, а не да се реши.  „Зашто смо зависни?  Психолошки, интерно, зависимо од веровања, филозофије (...) Питамо друге људе за начин понашања.  (...) Да ли је могуће да се ум ослободи овог осећаја зависности? “, Пита Кришнамурти.

„У већини нас постоји снажна жудња да себе видимо као инструменте у рукама других и, на тај начин, ослободимо се одговорности за дела која су покренута нашим упитним склоностима и нагонима.  И јаки и слаби схватају овај алиби.  Потоњи скривају своју злонамерност под врлином послушности.  И јаки захтевају ослобађање проглашавајући себе изабраним инструментима бога моћи, историје, судбине, нације или човечанства више силе “- Бруце Лее.